Mala kreativna radionica

 

Privezak Mini Maus

napisala i priredila: Milena D.
fotografije: Ilija Dimitrijević

 

Potrebno:

Bež beolin
Crveni beolin
Crni beolin
Beli beolin
Bezbojni lak za nokte

Priprema:

Korak 1.
Odlučiti koliki privezak želite da vam bude.
Uzeti beolin bež boje i formirati ga tako da podseća na kupu. Morate voditi računa da  donji deo bude širi. Tako ćete istaći njene obraze. Završili ste njenu glavicu.

Korak 2.

Uzeti malo crnog beolina i napraviti lopte koje ćete naknadno spljeskati da bi dobili pljosnate i malo izdužene Minine uši.

Korak 3.
Uzeti  malo crvenog beolina i napraviti dve lopte koje ćete takođe spljeskati.. To je Minina mašna. Sada ćemo joj napraviti ukrase za mašnu. Uzeti malo belog beolina i ponoviti postupak.

Korak 4.
Na kraju treba dodati oči, njušku i usta. Uzmite jako malo crnog beolina i napravite joj oči i njušku, crveni razvucite u glistu, pa potom zalepite ispod nosa.

Korak 5.
Kada ste napravili željenu Mini, još vam ostaje da probušite rupu odmah ispod mašne, kako biste je mogli zakačiti na željenu tračicu. Vodite računa da vam rupa ne bude uža od tračice ili lančića, a takođe da ne bude ni previše široka.

Korak 6.
Pošto ste završili vaš privezak, jedino vam preostaje da ga stavite na stvrdnjavanje (pečete ili kuvate).

Kako kuvati? Kako peći?

Ukoliko želite možete vašu mini prelakirati bezbojnim lakom za nokte, a možete je ostaviti i bez lakiranja. Bitno je da pustite mašti na volju. Vaša Mini može izgledati drugačije, imati drugačije boje i sl.

Ovako smo mi napravili našu Mini, a kako ćete vi vašu?